Coq au vin

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

2 braadkippen
bloem
spek
ui
2 teentjesknoflook
½ fles rode wijn

Snij de braadkippen in kwarten en haal ze door de bloem. Braad de kip in boter met de blokjes spek bruin. Voeg wat fijn gesneden ui en de knoflook toe en blus de braadjus met de rode wijn. Doe de deksel op de pan en laat de kip gaar sudderen.

Champignonsoufflé

400 gr. Champignons
2 eetlepels bloem
2 dl. koffieroom
4 eieren

Fruit de gesneden chamignons in de boter. Maak een papje van de bloem en koffieroom. Giet het papje op de champignons en laat het gaar worden. Roer er dan de eidooiers door en laat het afkoelen. Sla de eiwitten stijf en schep deze door de saus. Schep de massa in een beboterd bakblik en zet ze in een voorverwarmde oven (matig) en laat het in 30 minuten souffleren.

Gemengde sla

Was de sla en laat ze uitlekken. Meng er dan plakjes tomaat en komkommer door. Maak een dressing van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 1 theelpel mosterd en 1 theelepel suiker. Giet de dressing over de salade.