Handige tips

 Macaronie
 Mie
 Rijst

  Het volume wordt 2 à 2½ keer zoveel als ze wordt
  gekookt.

Bindkracht



 bindmiddel
 per liter
 kooktijd
 minuten
 soep
 p/liter
 hartige-
 saus
 zoete-
 saus
 ragôut

 pap

 vla

 pudding

 aardappel-
 meel
  sec.

 20 gr.

 30-50-100gr.
 25 gr.

 
 
 
 
 maizena /
 custard





 sec.






 20 gr.






 50-60 gr. *-
80 gr.*¹-
100-150 gr.*²-
100 gr. *³ 
 
 55 gr.






 45 gr.






 80 gr.






 





 bloem

 3-5

 40 gr.
 60 gr.
 
 
 100- 150 gr.
 60 gr.

 
 
 bruinebloem

 3-5

 60 gr.

 
 
 
 
 
 
 griesmeel
 5
 
 
 
 
 50 gr.
 40 gr.
 70 gr.
 havermout
 1-20
 
 
 
 
 80 gr.
 
 
 rijst
 gort
 macaroni
 20-30


 30 gr.
 40 gr.
 50 gr.
 
 
 
 100 - 125 gr.  
 
 eidooier /
 maizena


 sec.



 
 
 
 
 
 3 ei- dooiers + 35 gr.
 3 ei- dooiers + 70 gr.

 ei
 maizena

 sec.


 
 
 
 
 
 1 ei
4 gr.

 3 eieren + 60 gr.
 eidooier
 griesmeel

 5


 
 
 
 
 
 
 2 ei- dooiers + 20 gr.
 ei
 griesmeel
 5

 
 
 
 
 
 
 1 ei + 60 gr.
 gelatine
 25 ° C.

  geen


+ 10 gr.

 20 gr. *⁴

 *  presenteersaus
 *¹ vaste saus
 *² vaste saus
 *³ deksaus
 *⁴ 30 gr. bij zure gerechten