Blauwe bessenijs |
3 recepten | De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook. |
RECEPTUUR | WERKWIJZE |
Sorbetijs | Pureer de blauwe bessen met een staafmixer. Zeef de puree en gooi de pitjes en pulp weg. Maak een suikersiroop. Breng hiervoor het water aan de kook en voeg de suiker toe. Laat al roerend de suiker helemaal oplossen. Laat de siroop vervolgens wat afkoelen en meng dan het citroensap en de gezeefde blauwe bessen erdoor. Laat helemaal koud worden in de koelkast. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine ± 40 min. draaien totdat het mengsel ijs is geworden. |
Sorbetijs | Verwarm het water, citroensap en de suiker tot een suikersiroop ontstaat. Laat deze afkoelen,voeg de bessenlikeur toe en schep deze door 500 gram gepureerde blauwe bessen. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine ± 40 min. draaien totdat het mengsel ijs is geworden. |
Roomijs
| Doe 400 g blauwe bessen in een steelpan met 1 el water. Breng de bessen op laag vuur aan de kook. Laat ze rustig voor een paar minuten koken tot dat ze een soort puree geworden zijn.Doe de blauwe bessenpuree door een zeef om de schillen te verwijderen. Laat afkoelen. |