Crèpes Suzette

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

beslag
8 eetl. tarwebloem
2 eetl.suiker
snufje zout
1,2 dl. melk
4 geklopte eieren

Sinaasappel crème
100 gr. zachte boter
50 gr. suiker
3 dl sinaasappelsap
1/2 dl Blue Curaçao
1 sianaasappel

Flamberen
3 eetlepels suiker
sinaasappelcreme
1 dl. Cognac
1 dl. Grand Marnier

Beslag:

Zeef de bloem en voeg het zout toe. Roer de eieren los met de suiker en voeg er de melk aan toe. Voeg dan langzaam al roerende de bloem toe. Bak van het beslag dunne flensjes (pannekoekjes).

Sinaasappelcrème:

Schil een sinassappel en snij de partjes uit de velletjes. maak hier stukjes van.
Roer de boter met de suiker lekker smeuïg en voeg er roerend langzaam de sinaalappelsap en de blue Curaçao aan toe. Voeg als laatste de sinaasappel toe.

Flamberen:

Smelt de suiker en voeg de sinaasappelcrème toe.Haal de flensjes door de hete crèmemassa en giet hier de cognac en Grand Marnier over en steek deze aan.