Preischotel

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

aardappelpuree
8 plakken ham
8 dikke preien
hele selderij knol
lepeltje paprikapoeder
aroma

saus:
15 gram bloem
15 gr boter
¼ ltr. melk
nootmuskaat
citroensap

geraspte kaas
paneermeel



Maak de preien schoon. Breng water aan de kook en leg de stukken prei daar 10 minuten in. Spoel ze af met koud water en wikkel elk stuk in een plak ham. Smelt wat boter en fruit daarin de Juliënne gesneden selderij in met wat paprikapoeder. Bestrijk een vuurvaste schaal met boter en leg daar de in ham gerolde preistukken in, leg de gesneden selderij knol er tussen. Maak aardappelpuree en schep deze als en rand om de prei.Maak een sausje van de boter , bloem, en de melk. Breng het op smaak met zout, peper , aroma, citroensap. Giet de saus over de preien en bedek alles met een mengsel van geraspte kaas en paneermeel en wat klein klontjes boter. Zet de schaal in een hete oven (220°) tot de aardappelpuree een bruin korstje krijgt.