Verwarm de oven voor op 110 °C.
Franse meringue:
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en klop met een (hand)mixer tot stijve pieken. Voeg geleidelijk de helft van het suiker toe. Blijf eiwitten kloppen tot het in volume is verdubbeld. Giet vervolgens de helft van de resterende suiker erbij. Klop tot een stevig, glad en glanzend geheel. Doe resterende suiker bij het eiwit en mix tot het geheel stijf is en aan de garde blijft kleven. Schep de meringue in een spuitzak met een klein spuitmondje. Spuit op een met bakpapier bekleden bakplaat de vormpjes naar keuze. Bak de meringue droog in de oven. Kleine meringue moeten ongeveer 40 minuten in de oven, grotere meringue zo’n 1,5 uur. Maar hou altijd goed in de gaten dat de schuimpjes niet verbranden.
Tip: Bak de meringue de avond van te voren. Zet vervolgens de oven uit en laat de meringue de hele nacht drogen in de oven.