Paasbrood

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

Kruimeldeeg

250 gr bloem
250 gr. boter
10gr.zout
50 gr. citroenrasp
250 gr. rozijnen

zetsel

250 gr. bloem
25 gr. gist
100 cc. melk
25 gr. suiker
3 eieren

Zorg er voor dat alle ingredienten en materialen op kamer temperatuur zijn!! Zeef de bloem. Verwarm de melk tot ze lauw/warm aanvoeld en los hierin de gist en suiker op. Maak een kuiltje in de bloem en giet het melkmengsel er in. Meng de melk langzaam met de eieren door de bloem totdat er een homegeen deeg onstaat. Kneed het deeg droog en laat het 1á 2 uur rijzen op een warme plaats. Kneed van de bloem en de boter en het zout een kruimeldeeg. Als het zetsel voldoende gerezen is kneed er dan het kruimeldeeg en de geweekte en gewelde rozijnen door. Laat het deeg nog even narijzen en vorm er een puntbrood van. Druk in het midden een rolstok en rol het brood uit. Leg in de uitholling de spijspil en sla het deeg dicht, zodat de onderzijde iets uitsteekt. Zet het brood op de gesmeerde bakplaat en bak het brood af in een oven van 225° C. Als het brood is afgekoeld bestrijk het met boter en bestuif het met poedersuiker.