Speculaas en
brokken

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

460 gr. bloem
200 gr.boter
300 gr.bruine basterdsuiker
50 gr.karnemelk
10 gr.speculaas kruiden
10 gr.bakpoeder
60gr.geschaafde amandelen

Zeef de bloem , voeg er de bakpoeder/dubbelkoolzure soda en de speculaakruiden aan toe. Meng de boter , de suiker en de karnemelk. Kneed er de bloem door. Laat het deeg een nacht doortrekken. Snij met behulp van een spuculaasplank speculaasjes. Leg de speculaasjes op een gesmeerde bakplaat die is bestrooid met de geschaafde amandelen. Voor de speculaas brokken maakt men plakken van ± 1 cm. dik en 10 bij 10 cm. Bak de speculaasjes in een oven van 180° C. en de brokken op 170° C.