Gevulde Speculaas

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

460 gr. bloem
200 gr. boter/margarine
300 gr. bruine basterdsuiker
50 gr.karnemelk
10 gr.speculaaskruiden
10 gr.bakpoeder
amandelen
amandelspijs

Zeef de bloem , voeg er de bakpoeder/ dubbelkoolzure soda en de speculaakruiden aan toe. Meng de boter , de suiker en de karnemelk. Kneed er de bloem door. Laat het deeg een nacht doortrekken.Deel het deeg in 2 gelijke delen en rol er een plak van 4 mm. dikte van. Bedek hiermee de bakplaat en leg er een laag amandelspijs op.Rol de andere helft van het deeg uit en leg deze op de amandelspijs. Bestrijk het deeg met wat eigeel en leg er halve amandelen op. Bestrijk alles nogmaals met eigeel en bak de gevulde speculaas af in een oven van 180° C.