Cakebeslag

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

3 eieren (150 cc)
150 gr. suiker
150 gr. boter
150 gr. bloem
snufje zout
5 gr. citroenrasp of een zakje vanilesuiker.






150 gr. fijn gehakte vruchten

METHODE - I 

Breng de oven op een temperatuur van 160° C. Smeer de cakevorm met boter/margarine en bestuif deze met wat bloem. Teveel aan bloem uitkloppen. Smelt de boter tot deze lauw warm is. Zeef de bloem op een stuk papier en doe hier het snufje zout bij. (Het zout kunt u ook weglaten) Breek de eieren in een schaal en klop deze los. Voeg de kristalsuiker met de citroenrasp toe. Klop het geheel AU BAIN MARIE tot een schuimige massa. Roer de gesmolten boter door de schuimmassa en schep er dan voorzichtig de bloem doorheen en giet het in de cakevorm. Bak het beslag in +/- 40 min. af.


METHODE - II 

Breng de oven op een temperatuur van 160° C. Smeer de cakevorm met boter/margarine en bestuif deze met wat bloem. Teveel aan bloem uitkloppen. Zeef de bloem op een stuk papier en doe hier het snufje zout bij. (Het zout kunt u ook weglaten) Doe de boter in een kom samen met de suiker en de citroenrasp. Roer deze massa tot een creme en voeg er al roerend ei voor ei doorheen. Als de botermassa gaat schiften verwarm deze dan iets. Roer alles nog flink tot een egalemassa en roer dan de bloem er door. Schep er de gehakte vruchten door en schep het beslag in de cakevorm en bak het beslag in +/- 40 min. af. Deze manier van cake maken heeft het voordeel dat door de stevige massa de vruchten goed verdeelt in het beslag blijven zitten. ((Bij de hiervoor beschreven methode( I ) zakken de vruchten vaak naar beneden, waardoor alle vruchten na het bakken in de bovenkant van de cake zitten.))


METHODE - III 

Breng de oven op een temperatuur van 160° C. Smeer de cakevorm met boter/margarine en bestuif deze met wat bloem. Teveel aan bloem uitkloppen. Zeef de bloem op een stuk papier en doe hier het snufje zout bij. (Het zout kunt u ook weglaten) Doe de boter in een kom roer deze tot een creme en voeg er al roerend beetje bij beetje de bloem doorheen. Roer alles tot een egale luchtige massa. Breek de eieren in een schaal en klop deze los. Voeg de kristalsuiker met de citroenrasp toe. Klop het geheel AU BAIN MARIE tot een schuimige massa. Meng de eiermassa voorzichtig door de botermassa en schep het beslag in de cakevorm. Bak het beslag in +/- 45 min. af.