Madeleintjes

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

3 eieren
75 gr. kristalsuiker
75 gr. patentbloem
45 gr. boter/margarine
5 gr. citroenrasp.

Breng de oven op een temperatuur van 175° C. Zeef de patentbloem op een stuk papier. Smeer de bakvorm met boter/margarine en bestuif deze met wat bloem. Teveel aan bloem uitkloppen. Smelt de boter tot deze vloeibaar is. (boter mag niet HEET zijn. Breek de eieren in een schaal en klop deze los.Voeg de kristalsuiker met de citroenrasp toe.
Klop het geheel AU BAIN MARIE tot een schuimige massa. Roer de gesmolten boter door de schuimmassa en schep er dan voorzichtig de bloem doorheen en giet het in de bakvorm. Bak het beslag in ± 20 min. af. Abricoteer de madeleintjes direct na het bakken met abrikozenmoes en glaceer ze af met waterglazuur(poedersuiker met water)