Madeleintjes klassieke wijze

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

2 eieren
1 eidooier
20 gr. fijne kristalsuiker
10 gr. citroenrasp
150gr. patentbloem
150 gr. boter/margarine
30 gr. gehakte amandelen
50 gr. amandelspijs

Breng de oven op een temperatuur van 165° C. Zeef de patentbloem op een stuk papier. Smeer de bakvorm met boter/margarine en bestuif deze met wat bloem. Teveel aan bloem uitkloppen. Meng de boter, suiker, eieren en roer deze luchtig. Klop de spijs, citroenrasp,en eidoor op. Meng het boter en het spijs mengsel, spatel de bloem en de gehakte amandelen er door, giet / schep het in de bakvorm (schelpjes). Bak het beslag in ± 20 min. af. Abricoteer de madeleintjes direct na het bakken met abrikozenmoes en glaceer ze af met waterglazuur (poedersuiker met water)