Slof Marloes (klassieke slof)




De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

Sloffenbodem:

208 gram Zeeuwse bloem
140 gram patentbloem
1 ei
225 gram boter
190 gram basterdsuiker
0.5 citroen (rasp)
11 gram bakpoeder
2 gram koolzuur
0.25 theelepel zout
150 gram amandelspijs

Voorbereiding;

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Sloffenbodem maken

Zeef de bloem. Klop het ei los. Doe de boter, suiker, de helft van het ei, citroenrasp, beide soorten bloem, bakpoeder, koolzuur en zout in een kom en meng dit tot een samenhangend deeg. Als je geen koolzuur hebt, kun je het vervangen door baking soda. Rol het deeg uit tot een plak van circa 1 centimeter dikte en steek er met de sloffenring de vorm uit. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop de amandelspijs soepel met de andere helft van het ei. Doe in een spuitzak. Verdeel de amandelspijs netjes over de bodem en houd circa 1,5 centimeter van de rand vrij. Bak in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de sloffenring direct en laat afkoelen.

Bron: Robèrt van Beckhoven