Verwarm de oven voor op 180°C.
Spijs:Mix amandelen en suiker in een keukenmachine fijn. Doe 1 ei er bij en meng goed door. Blijft de spijs te droog? Voeg nog een eitje toe. Mix tot een mooie, dunne spijs. Voeg halverwege citroenrasp toe.
Pak in in plasticfolie en laat rusten in de koelkast.
Deeg
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en kneed goed door elkaar tot een egaal deeg. Pak het in in plasticfolie en laat even rusten in de koelkast.
Rol het deeg vervolgens uit en snijd met de slof-vorm een stuk er uit. Leg het deeg met de slof-vorm op de beklede bakplaat. Doe de spijs in een spuitzak en spuit een laag spijs op het deeg. Laat een rand vrij.
Bak in 25 minuten gaar in de warme oven. Haal uit de oven en verwijder de vorm. Laat afkoelen.
Banketbakkersroom
Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder. Verhit de overige melk, suiker, vanillemerg en –stokje in een pannetje op laag vuur.
Schenk een klein beetje hete melk bij het custardmengsel. Klop goed door. Schenk dan alle melk er door, roer door en schenk alles terug in de pan. Laat op laag vuur even koken en indikken. Schenk op een schaal en laat afkoelen.
Klop de slagroom op. Meet 200 milliliter af van de banketbakkersroom. Doe in een spuitzak.
Vouw 400 milliliter banketbakkersroom door de opgeklopte slagroom voor Zwitserse room.
Samenstellen
Leg de koude bodem op een werkbank. Spuit een laag banketbakkersroom op de slof. Maak het fruit schoon. Laat pure chocolade tempereren. Smeer chocoladevegen op een schoon bakpapiertje. Laat opstijven.
Warm de abrikozenjam op. Leng aan met een scheutje water. Haal het fruit door de abrikozenjam en leg op de banketbakkersroom. Decoreer met chocoladevegen en toefjes Zwitserse room.
Bron: Robèrt van Beckhoven