Kaaskoekjes

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

100 gr. bloem
80 gr. boter/margarine
80 gr. geraspte oude kaas
60 cc. water

zie voor de bewerking

Recept

Maak een deeg van de bloem, een kwart van de boter/margarine en water. Meng de rest van de boter/margarine met de kaas. Rol het deeg tot een vierkante plak. Rol of druk het mengsel boter/margarine/kaas tot een plak ter grootte van de helft van het deeg. Leg het mengsel boter/margarine/kaas op de uitgerolde plak deeg en vouw deze dubbel. Voor verdere bewerking zie recept.

Rol het deeg uit tot en dikte van 3 á 4 mm. Snij er een stroken af van 4 cm. en plak deze met water op elkaar. 4 á 5 stroken. Laat het goed stijf worden in de koelkast en snij er dan plakjes af van 3 mm. Leg deze op een gesmeerde en met water besprenkelde bakplaat en bak het af op 210° C..

PAS OP VOOR BITTER WORDEN.!!!!

Kaasvlinders maakt men op de zelfde wijze, alleen worden de stroken dan opgevouwen naar elkaar toe( van buiten naar binnen) en niet gesneden.

Kaasstrikjes worden van plakjes gemaakt die getwist worden. Kaasstengels spreken voor zich.