Petitbeurre

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

450 gram tarwebloem
200 gram boter
130 gram maïszetmeel
130 gram poedersuiker
100 ml melk
50 gram honing
1 ei
vanille extract
grove kristalsuiker
een snuifje zout

Meng de bloem met het maïszetmeel en het snuifje zout. Klop de boter op met de poedersuiker en de honing. Meng er met een garde het ei en het vanille extract door, dan de bloemmengeling en de melk. Klop en meng goed totdat je een deeg krijgt zonder klonters. Laat het koekjesdeeg 1 nachtje rusten in de ijskast. Verwarm de oven voor op 200 C. Strooi wat bloem over een werkvlak en rol het koekjesdeeg met een deegrol tot 2 tot 3 mm dikte. Snijd het deeg in rechthoeken en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Ter garnering prik je met een vork in de koekjes en strooi je er goed wat grove kristalsuiker over. Bak de petit beurre koekjes goudbruin in ongeveer 20 tal minuten.

~ Geschiedenis Petit beurre ~