Gebak met onder dakje

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

Iso malt

Pak een soeppan en smelt er 1 eetlepel isomalt in. Voeg vervolgens 2 eetlepels isomalt toe en roer door. Daarna voeg je 4 eetlepels toe. Verdubbel steeds het aantal eetlepels totdat de isomalt op is. Blijf roeren totdat alles gesmolten is.

Stop met verhitten als alle isomalt is gesmolten en de temperatuur tussen de 170-180 ºC zit. Laat de isomalt afkoelen tot 120-125 ºC.
Spuit bakspray op je aanrecht en leg er een stuk plasticfolie op. Spuit de plasticfolie in met bakspray en leg een tweede vel plasticfolie erop. Strijk met je handen alle luchtbellen eruit zodat de twee lagen plasticfolie elkaar compleet raken. Herhaal deze stappen totdat je uiteindelijk 5 lagen plasticfolie op elkaar hebt en er geen lucht tussen zit. Span de plasticfolie over de pan en gebruik de elastieken om het te bevestigen. Zorg dat er geen naden of vouwen in de plasticfolie zitten.

Controleer of de isomalt is afgekoeld tot 120-125 ºC.
Schenk een cirkel van ø 8 centimeter op de plasticfolie. Draai de pan rond zodat de isomalt uitvloeit tot een iets grotere cirkel. Pak de bakring waarmee je de slof hebt gebakken en zet die over de isomalt op de plasticfolie. Druk aan en je zult zien dat de isomalt zich tot een halve bol gaat vormen. Houd dit zeker 5 minuten vast totdat de isomalt is afgekoeld en hard is geworden. Haal de ring weg en til de halve bol voorzichtig van de plasticfolie af. Zet de halve glazen bol als een dakje over het fruit op de taart en serveer direct.

Bron: Robèrt van Beckhoven