Begrippen - ~ I ~
Icing |
Een mengsel van poedersuiker, water en eventueel kleurstof (vloeibaar). Wordt gebruikt als glacering |
Inkoken |
iets laten koken met het doel vocht eruit te verwijderen. |
Interieur |
Een vulling b.v. van een bonbon. |
Instant(droge) gist |
Gist wordt in luxe gerezendegen en allerlei broodsoorten gebruikt. Tegenwoordig is er een keuze mogelijk tussen instant (droge) gist en verse gist |
Isomalt |
Isomalt (E953) is een suikervervanger oftewel een zoetstof die de helft minder zoet is dan gewone suiker. De caloriewaarde van de suikervervanger 2,4 kcal/gram en een glycemische index van 9. Het is net als Sukrin een polyolensoort. Dit betekent dat de suikervervanger gemaakt is van suikeralcohol. De zoetstof is in Europa verkrijgbaar sinds de jaren ’80 en fabrikanten gebruiken het nog steeds in allerlei baksels en als decorati |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home