Begrippen - ~ P ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z

Paneren

Vlees, vis, kroketten e.d. voorzien van een laagje panade.(bloem, paneermeel)

Parfait

Luchtig soort ijs , overwegend samengesteld uit slagroom.

Passeren

Op een bepaalde wijze zeven, b.v. door doek, passoir of passe-vite

Pâté à Bombe

Een Franse basis voor het maken van een lichte mousse zoals chocolademousse.

Pittenbakjes

Bakjes van bladerdeeg in een vormpje gebakken, met een tijdelijke vulling van kersenpitten.

Pocheren

Een product gaar laten worden rond het kookpunt. (b.v. eieren in water met azijn en zout van ongeveer 100 ° Celcius

Potpourri

Een mengsel van gewassen krentenen, rozijnen, sukade in de verhouding van 1 deel krenten, 1 deel rozijnen,
0,2 deel sukade en citroenrasp.
Eventueel kan er ook appel en bigarreaux in worden. gebruikt.

Pralineren

Het doorhalen van bonbons e.d..



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-Y- X-Z