Begrippen - ~ P ~
Paneren |
Vlees, vis, kroketten e.d. voorzien van een laagje panade.(bloem, paneermeel) |
Parfait |
Luchtig soort ijs , overwegend samengesteld uit slagroom. |
Passeren |
Op een bepaalde wijze zeven, b.v. door doek, passoir of passe-vite |
Pâté à Bombe |
Een Franse basis voor het maken van een lichte mousse zoals chocolademousse. |
Pittenbakjes |
Bakjes van bladerdeeg in een vormpje gebakken, met een tijdelijke vulling van kersenpitten. |
Pocheren |
Een product gaar laten worden rond het kookpunt. (b.v. eieren in water met azijn en zout van ongeveer 100 ° Celcius |
Potpourri |
Een mengsel van gewassen krentenen, rozijnen, sukade in de verhouding van 1 deel krenten, 1 deel rozijnen, |
Pralineren |
Het doorhalen van bonbons e.d.. |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-Y- X-Z-|-Home