Begrippen - ~ M ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z

Macédoine

Een samenstelling uit diverse groenten van verschillende kleuren. Kan ook van fruit.

Marinade

Pekelsaus, meestal een zeer samengestelde vloeistof waarin of waarmee iets wordt gemarineerd.

Marineren

Is b.v. vis of vlees in een vloeistof van een zekere samenstelling laten staan, om de smaak op een bepaalde wijze te beïnvloeden

Mayonnaise

Mayonnaise, samengesteld uit olie, citroensap of azijn, eidooiers, mosterd en kruiden.

Meringue

Recept

Schuimgebakje



Mirepoix

Een mengsel van verse prei, wortel,ui, selderie en peterselie

Mokka

De smaak van sterke koffie met gebrande suiker.

Molasse of melasse

Is een donkerbruine stroop. Molasse is een bijproduct van de productie van suikerriet of suikerbiet tot suiker.

Monteren

Het afwerken van één of andere saus. B.v. Een saus wordt gemonteerd met geslagen room.



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z