Begrippen - ~ M ~
Macédoine |
Een samenstelling uit diverse groenten van verschillende kleuren. Kan ook van fruit. |
Marinade |
Pekelsaus, meestal een zeer samengestelde vloeistof waarin of waarmee iets wordt gemarineerd. |
Marineren |
Is b.v. vis of vlees in een vloeistof van een zekere samenstelling laten staan, om de smaak op een bepaalde wijze te beïnvloeden |
Mayonnaise |
Mayonnaise, samengesteld uit olie, citroensap of azijn, eidooiers, mosterd en kruiden. |
Meringue |
Schuimgebakje |
Mirepoix |
Een mengsel van verse prei, wortel,ui, selderie en peterselie |
Mokka | De smaak van sterke koffie met gebrande suiker. |
Molasse of melasse | Is een donkerbruine stroop. Molasse is een bijproduct van de productie van suikerriet of suikerbiet tot suiker. |
Monteren |
Het afwerken van één of andere saus. B.v. Een saus wordt gemonteerd met geslagen room. |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home