Begrippen - ~ F ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home

Farce

Vulling voor b.v. eieren, gans, kip, kalkoen, tomaten. Ook wel voor gebak.

Farceren

Het vullen van b.v. eieren, gans, kip, kalkoen, tomaten. Ook wel voor gebak.

Familie maken
zie ook Tempering.

Deze term wordt veel toegepast bij het mengen van producten van verschillende consistentie. b.v. Opgeslagen eiwit of room mengen met de compositie ( het gelijmengsel, vla.)

Flamberen

Flamberen is het aansteken van b.v. een met alcohol overgoten pudding. Tegen woordig ook met een gasbrander bruin maken.

Feuilletedeeg

 zie Bladerdeeg

Fondant

Recept

Een basis product van gekookte suiker voor de bereiding van glazuur.

Ook wel de benaming voor borstplaat. (Fondantkransjes)

Fond

Plak Harde Wenerdeeg als basis van een taart.

Fonds

Bouillon van een bepaalde samenstelling om saucen of soepen te maken. (Visfonds, groentefonds)

Frangipane

Recept


Samenstelling van suiker, amandelen, boter, eieren. Wordt veel gebruikt voor vulling van taarten. (b.v. 100 gr. boter, 400 gr.amandelspijs, 2 eieren)

Fruiten

Het in hete boter licht bakken van b.v. gesneden uien



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home