Begrippen - ~ F ~
Farce |
Vulling voor b.v. eieren, gans, kip, kalkoen, tomaten. Ook wel voor gebak. |
Farceren |
Het vullen van b.v. eieren, gans, kip, kalkoen, tomaten. Ook wel voor gebak. |
Familie maken |
Deze term wordt veel toegepast bij het mengen van producten van verschillende consistentie. b.v. Opgeslagen eiwit of room mengen met de compositie ( het gelijmengsel, vla.) |
Flamberen |
Flamberen is het aansteken van b.v. een met alcohol overgoten pudding. Tegen woordig ook met een gasbrander bruin maken. |
Feuilletedeeg |
Fondant | Een basis product van gekookte suiker voor de bereiding van glazuur. |
Fond |
Plak Harde Wenerdeeg als basis van een taart. |
Fonds |
Bouillon van een bepaalde samenstelling om saucen of soepen te maken. (Visfonds, groentefonds) |
Frangipane |
Samenstelling van suiker, amandelen, boter, eieren. Wordt veel gebruikt voor vulling van taarten. (b.v. 100 gr. boter, 400 gr.amandelspijs, 2 eieren) |
Fruiten |
Het in hete boter licht bakken van b.v. gesneden uien |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home