Begrippen - ~ C ~
Canache |
Een mengsel van slagroom, couverture, met diverse smaken zoals thee, koffie, melk / bittere chocolade, rum. Wordt gebruikt als vulling voor bonbons. |
Caramel |
Gesmolten suiker, hetzij in helder kleurloze toestand of in helder bruine toestand. Bruine Caramel |
Chapelure |
Een fijn soort paneermeel, b.v. fijn gekruimelde beschuit, of witbrood. |
Carameliseren |
Producten van een laagje caramel voorzien. |
Chemiseren |
Het aanbrengen van een bekleding in een vorm, voordat deze wordt gevuld. |
Compositie |
De basissamenstelling voor b.v. roomijs, gelatinepudding noemt men compositie. |
Confijten |
Het verzadigen van een product ( b.v. kersen, Sukade) met suiker. Zo blijft het product langer houdbaar. |
Slappe chocolade van een bepaalde samenstelling. Wordt gebruikt om iets mee te bedekken. B.v. Bonbons |
Couvreren |
Bonbons door couverture halen om te bedekken. |
Creame of Tartar. |
Cream of tartar of wijnsteenpoeder is een rijsmiddel. Wijnsteenpoeder bestaat uit baking soda en wijnsteen. Het wordt ook gebruikt als een versteviger in meringue. |
Créme Anglaise |
Crème Anglaise iseen gebonden mengsel van melk, eidooiers, kristalsuiker en een vanillestokje |
Créme au beurre |
Roombotercréme is een luchtigmengsel van roomboter/margarine en banketbakkersroom.Kan met diverse smaken en kleuren worden gebruikt. |
Custardvla |
Vanille vla gebonden met eidooier, zonder maizena. |
Créme patissière |
Court bouillon |
Bouillon van bouquet-garni, droge witte wijn en wijnazijn. Eventueel visgraten als deze saus voor vis wordt gebruikt. |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home