Begrippen - ~ C ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home

Canache

Een mengsel van slagroom, couverture, met diverse smaken zoals thee, koffie, melk / bittere chocolade, rum. Wordt gebruikt als vulling voor bonbons.

Caramel

Recept

Gesmolten suiker, hetzij in helder kleurloze toestand of in helder bruine toestand. Bruine Caramel

Chapelure

Een fijn soort paneermeel, b.v. fijn gekruimelde beschuit, of witbrood.

Carameliseren

Producten van een laagje caramel voorzien.

Chemiseren

Het aanbrengen van een bekleding in een vorm, voordat deze wordt gevuld.

Compositie

De basissamenstelling voor b.v. roomijs, gelatinepudding noemt men compositie.

Confijten

Het verzadigen van een product ( b.v. kersen, Sukade) met suiker. Zo blijft het product langer houdbaar.

Couverture


Slappe chocolade van een bepaalde samenstelling. Wordt gebruikt om iets mee te bedekken. B.v. Bonbons

Couvreren

Bonbons door couverture halen om te bedekken.

Creame of Tartar.

Cream of tartar of wijnsteenpoeder is een rijsmiddel. Wijnsteenpoeder bestaat uit baking soda en wijnsteen. Het wordt ook gebruikt als een versteviger in meringue.

Créme Anglaise

Recept.

Crème Anglaise iseen gebonden mengsel van melk, eidooiers, kristalsuiker en een vanillestokje

Créme au beurre

Recept.

Roombotercréme is een luchtigmengsel van roomboter/margarine en banketbakkersroom.Kan met diverse smaken en kleuren worden gebruikt.

Custardvla

Recept

Vanille vla gebonden met eidooier, zonder maizena.

Kooktips bij het maken van custard.

Créme patissière

zie Banketbakkersroom

Court bouillon

Recept.

Bouillon van bouquet-garni, droge witte wijn en wijnazijn. Eventueel visgraten als deze saus voor vis wordt gebruikt.



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home