Begrippen - ~ K ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z

Kleine Kraak

Het koken van een suikerstroop tot 110° Reamur. / 137° Celcius.
Als in de suiker oplossing een metalen lepeltje wordt gestoken, wat direct daarna in koud water wordt gedompelt en met de vingers de suiker van de lepel tot een hard balletje kan worden gerold spreekt met men van kleinkraak

Korst

 zie Bladerdeeg

Koekkruiden

Recept

Soms Speculaaskruiden genoemd.
De samenstelling varieerd naar gelang de smaak en bestaat uit : anijszaad, foeli, gember, kaneel, kruidnagel, koreanderzaad, nootmuskaat, piment. 



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-Y- X-Z