Begrippen - ~ O ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z

Opkloppen

Iets op zodanige wijze roeren, dat daarin lucht wordt geroerd. Men spreekt ook wel van opslaan b.v. eiwit of room.

Opmaken

Het afwerken van taarten en/of gebak. Het afwerken van een product.

Oproeren

Eén of meerdere grondstoffen op zodanige wijze roeren , dat deze voor het gebruik geschikt worden.

Opzetten

Het klaarzetten van halffabrikaten om af te werken. Het leggen van ongebakken koekjes op een bakplaat noemt opzetten.

Orgeade

Fijngewreven amandelen met suiker, citroen, water. Meestal tot gesuikerde rolletjes verwerkt.



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z