Begrippen - ~ S ~
Salpicon |
Een ragout waarin behalve vlees nog andere toevoegingen zoals truffels of slagroom zijn verwerkt. |
Semolina |
Is een griesmeel. Het is gemaakt van grof gemalen tarwe, maïs of rijst. |
Slappe Bal |
Het koken van een suikeroplossing tot 92° Reamur. / 115 Celcius. |
Socle |
Voetstuk. Kan worden gemaakt van suiker of suikerwerk, brood of brooddeeg, griesmeel, rijst, ruwijs, enz.. |
Sorbet |
Zacht gevroren ijsdrank van bepaalde samenstelling.Sorbets worden overwegend van vruchten bereid. |
Souffleren |
Omhoogbakken. Door het uitzetten van de lucht , die zich in het product bevindt, b.v. een ommelette soufflé. |
SuikerSIROOP !!! |
Lichte en dunne zoete siroop, gebruikt in verscheidene baksels. Ook geschikt in cocktails. Wordt veel gebruikt voor Trempeersiropen.( zie ook Tremperen ) |
SuikerSTROOP!!! |
Dikkere, plakkerige stroop, gebruikt in verscheidene baksels. |
Smört |
Vulling voor appelgebak appeltaart. (gehakte appel, abrikozenmoes, potpourri, citroenrasp, kaneel en suiker. Even gestoofd) |
Stijve Bal |
Het koken van een suikeroplossing tot 98° Reamur. / 122° Celcius. |
Speculaaskruiden |
Speculaaskruiden |
Spatel |
Spatel |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home