Begrippen - ~ T ~
Tableren |
Het bewerken van fondant of couverture op een stenen ondergrond. |
Tartelette |
Kleintaartje. |
Tempering |
Er lijkt geen Nederlands woord te bestaan voor het Engelse “tempering”, een term die gebruikt wordt bij het maken van eigeel-melk mengsels zoals custard en advocaat. Tempering is een culinair proces waarbij eigelen eerst verdund worden met suiker en warme melk alvorens toe te voegen aan een pan hete melk. (In vaktermen noemt dit familie maken. Deze term wordt veel toegepast bij het mengen van producten van verschillende consistentie.) . |
Timbale |
Een gladde kegelvormige vorm. |
Trancheren |
Het aan plakken snijden van vlees of vis met een lang dun mes.(trancheeermes) |
Tremperen |
Iets drenken met een likeur. (marasquin). ( zie ook Suikersiroop ) |
Toeren | Bladerdeeg uitrollen en vouwen noemt men toeren.(Hollandse korst wordt 3 x getoerd. Franse korst wordt 4 x getoerd. |
Tiroliënne |
Een mengsel van een halfdeel amandelen, een halfdeel hazelnoten en één deel suiker en 10% bloem dat is fijn gemalen. |
Tempereren |
Chocolade op temperatuur brengen om te verwerken. |
A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home