Begrippen - ~ T ~



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home

Tableren

Het bewerken van fondant of couverture op een stenen ondergrond.

Tartelette

Kleintaartje.

Tempering
zie ook Familie maken


Er lijkt geen Nederlands woord te bestaan voor het Engelse “tempering”, een term die gebruikt wordt bij het maken van eigeel-melk mengsels zoals custard en advocaat. Tempering is een culinair proces waarbij eigelen eerst verdund worden met suiker en warme melk alvorens toe te voegen aan een pan hete melk. (In vaktermen noemt dit familie maken. Deze term wordt veel toegepast bij het mengen van producten van verschillende consistentie.) .

Timbale

Een gladde kegelvormige vorm.

Trancheren

Het aan plakken snijden van vlees of vis met een lang dun mes.(trancheeermes)

Tremperen

Iets drenken met een likeur. (marasquin). ( zie ook Suikersiroop )

Toeren

Bladerdeeg uitrollen en vouwen noemt men toeren.(Hollandse korst wordt 3 x getoerd. Franse korst wordt 4 x getoerd.

Tiroliënne

Een mengsel van een halfdeel amandelen, een halfdeel hazelnoten en één deel suiker en 10% bloem dat is fijn gemalen.

Tempereren

Chocolade op temperatuur brengen om te verwerken.



A-B-C- D-E-F- G-H-I- J-K-L- M-N-O- P-Q-R- S-T-U- V-W-X-Y- Z-|-Home