Begrippen - ~ B ~
Banketbakkersroom |
Een basis voor vulling van gebak, taarten en créme's. |
Barderen |
Bekleden met reepjes spek. |
Bladerdeeg |
Dit is een basis deeg dat is samengesteld uit bloem, boter (vet) en water. Door dit mengsel meerdere keren uit te rollen |
Blancheren |
Met koud water aan de kook brengen en daarna afspoelen. |
Bal |
Het koken van een suikeroplossing tot 95° Reamur. / 118° Celcius |
Beurre Noisette |
Bruin gebakken boter. Gebruik een pan met dikke bodem zodat de boter niet direct verbrandt. Snijd de boter in gelijke stukken en doe dit in de pan. Blijf steeds roeren tijdens het kookproces. Op een gegeven moment gaat de boter bakken, ontstaan er belletjes en gaat de boter verkleuren. Wanneer de boter net bruin is, haal de pan van het vuur en blus de beurre noisette eventueel af met citroen, room of roomkaas. Kan direct gebruikt worden en blijft circa twee weken goed in een goed afgesloten bakje in de koelkast. |
Bigaraux |
Een geconfijte Kers in de kleuren helder rood groen en geel. |
Blindbakken |
Een taartbodem met tijdelijke vulling voorbakken. Dit is nodig als de vulling slechts kort of niet gebakken moet worden. |
Bruleren |
Het bruineren van b.v. geschaafde amandelen. |
Bouquet garni |
Bundeltje kruiden en specerijen, bestaande uit peterselie,selderij,kervel,wortel,ui,laurier. |