Custard

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

6 eierdooiers
400 ml (volle) melk
50 g suiker
100 ml room
½vanillestokje
(of 1 zakjes vanillesuiker
of eetlepel essence)
snufje zout

Caramelvla
Recept

Chocoladevla
Recept

Bitterkoekjesvla
Recept

Giet de melk en de room in een steelpan, en schraap boven de melk de zaadjes uit de vanillepeul. Doe ook de peul in de room, en breng op een temperatuur van 80°C. Laat tien minuten trekken, haal dan de vanillepeul eruit. Perfectionisten zeggen dat melk, die een uur op een laag vuurtje is verwarmd het lekkerst is voor custard. Klop de eidooiers met een garde en doe er geleidelijk de suiker door. Klop tot een sausje. Giet heel langzaam een deel van de hete melk bij het papje, terwijl je goed roert. Giet het papje bij de resterende melk in de pan, terwijl je met een garde blijft roeren. Verhit langzaam, blijf roeren (ook over de bodem en langs de randen) totdat de custard is gebonden. Zet het vuur uit. Zet de pan in een bak met koud water en blijf roeren tot lauw. Dek de custard dan af met plasticfolie als je geen vel wilt.

Kooktips bij het maken van vla.