Parelhoen met zwezerik

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 parelhoen
2 dl. droge witte wijn
3 el Cognac
uitje
200 gr. champignons



Braad de hoen aan in de boter, en blus deze af meet de wijn en Cognac.Voeg de uitjes en de gesneden champignons toe. Laat alles nog een 60 minuten stoven. Snij de zwezerik aan stukjes en laat die de laatste 30 minuten mee stoven. Serveer de parelhoen met sauce Oignons velouté. Geef er geroosterd brood bij belgd met gebakken champignons

Aardappelpuree met wortelen
boter
2 eidooiers
ui
paneermeel

Wrijf de gekookte warme wortelen door een zeef en vermeng deze met een dubbele hoeveelheid aardappelpuree. Roer er 2 eetlepels boter, eidooiers en gefruite gesnipperde ui door. Doe het geheel in een ovenschaal en strooi er paneermeel over. Leg er een paar klontjes boter op. Gratineer het gerecht in een hete oven.