Canard à la Bigarade

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 tamme eend
uitje
sinaasappelschilletje
3 dl droge witte wijn
2 dl vleesbouillon
2 sinaasappelen
1 dl Grand Marnier

Leg een half uitje en een sinaaasappelschilletje in de eend en braad deze 20 minuten op een hoog vuur. Blus af met de droge witte wijn,vleesbioullon en het sap van 2 sinaasappels. Stoof de eend nog ± 5 kwartier. braad de eendelever even aaan en hak ze fijn, Leg een stukje sinaasappelschil 1 minuut in kokend water en hak deze fijn en voeg de lever en sinaasappelschilsnippers het laatste kwartier bij het braadvocht. Roer er op het laatse moment nog de Grand Marnier door.

Kastanjesoufflé

200 gr kastanje puree (blik)
4 eidooiers
6 eiwitten
5dl Béchamelsaus

Roer de kastanjepuree door de Béchamelsaus. Klop de eidooiers op en voeg deze toe. Klop de eiwitten stijf en voeg deze voorzichtig toe. Stort de masssa in een ovenschaal en zet die 45 minuten in een hete oven.

Doperwtjes à la paysanne

doperwtjes
uitjes
sla

Stoof de erwtjes met water en de uitjes in zo weinigmogelijk water. Bedek de erwtjes met slablaadjes en laat de pan op een heel laag vuur staan.