e Gelardeerde Ossehaas Jardiniere

Gelardeerde Ossehaas Jardinière

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 dl. rode wijn
1 dl. madeira
1 dl. bouillon
2 el. cognac
olie
boter
100 gr. selderij
uitjes
worteltjes
groene + zwarte olijven
laurier
tijm, peper, zout

Lardeer of laat de slager de ossehaas larderen. Schroei het vlees dicht in de olie en de boter. Flambeer het met de cognac , die uit moet branden Fruit in de braadboter de uitjes, worteltjes,selderij. Blus het af met de rode wijn en madeira. Voeg de olijven,laurier, tijm, peper en zout toe en de bouillon. Laat alles in een open pan ± 60 minuten stoven.

Puree Zanetta

2 eieren
800 gr aardappelpuree
100 gr. champignons
100 gr. Gruyèrekaas

Roer de geklopte eieren door de puree. Maak een kuiltje in leg daar de in boter gebakken champignons in. Strijk het kuiltje dicht en strooi er de kaas over. Giet wat gesmolten boter over de kaas en laat het 20 minuten in de oven gratineren.