Banketstaven en Kransen

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

Bladerdeeg

Recept

Banket is er in verschillende vormen en maten. De meest bekenden zijn:
banketletters - banketstaven - kransen

Voor de vulling neemt men amandelspijs die met wat ei en/of water wordt afgeslapt. De amandelspijs moet wel zo stevig blijven dat ze goed rolbaar blijft.

Rol een pil van ± 4 cm. dik. Zorg dat er geen lucht in gerold is. Rol van het bladerdeeg een plak van 3 mm. dikte. Bevochtig het deeg met wat water en leg de spijspil er op. Rol nu het deeg met de spijs zo dat er aan de onder zijde een overlap is van de dikte van de spijspil. Snij dan het deeg af. Aan de uiteinden moet het deeg ongeveer 1,5 cm. uitsteken buiten de spijspil. De uiteinden worden als volgt dicht gevouwen: Eerst de onderkant omhoog, dan de zijkanten naar binnen en als laatste de bovenzijde omlaag. Leg het banket op een gesmeerde met water besprenkelde bakplaat. Bestijk de bovenkant met eigeel, 2 x. Bak het banket af in een oven van 200° C. De banketstaven en kransen worden geabricoteerd en opgemaakt met bigareaux, oranje snippers en sukade.