Tulband


Moscovischbeslag

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

6 eidooiers
100 gr. suiker
citroenrasp

4 eiwitten
25 gr. suiker

125 gr. bloem
125 gr. potpourri

50 gr. boter

Snij de boter in blokjes van ± ½ cm. .Splits de eieren in 6 eidooiers en 4 eiwitten. Voeg aan de eidooiers ongeveer 100 gr. suiker toe en de citroenrasp. Roer dit tot een schuimige massa. Sla de eiwitten luchtig tot schuim met de rest van de suiker. Spatel de opgslagen eiwitten voorzichtig door de eidooiermassa en schep dan de bloem met de gehakte boter en de potpourri er door.

NIET TE LANG SPATELEN !!

Schep het beslag in een geboterde en met bloem bestoven tulbandvorm en een cakevormpje voor de deksel. Bak de tulband af in een oven van 150° C. Bestuif de tulband met poedersuiker nadat deze is afgekoeld.