Schuim Roomtaart

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

2 eiwitten (50 gram)
150 gr.suiker

Banketbakkersroom

Recept

Vet een bakplaat in en bestuif deze licht met bloem. Sla de eiwitten stijf en en daarna taai door er beetje bij beetje de suiker door de kloppen totdat deze geheel is opgelost. Spuit er met een gladde grove spuit plakken van. Bak de plakken direct in een oven van 120° C.

Vul de plakken met Banketbakkersroom. Glaceer de taart met slagroom, bedek de rand met gebruleerde geschaafde amandelen en spuit er een motief op.

Ipv. banketbakkersroom kan er ook allen slagtoom worden gebruikt.

TIP
Maak een klein sneetje van beneden naar boven in de taart, als merkteken, voordat deze horizontaal wordt doorgesneden. Bij het terug leggen kunt de taartplakken precies goed op elkaar leggen.