Tongfilets Queen Elizabeth

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 flinke zeetong
150 gr. garnalen
50 gr. fijn gehakte champignons
4 grote slabladeren
sap 1/2 citroen
1/2 fles Chablis

Fileer de tong. Bak de tongfilets samen met de garnalen in de boter aan. Bak de champignons tot ze zacht zijn en maak er met een beetje room eeen puree van. Doop de sla bladeren in even in heet water en leg in elk blad een filet een kwart van de garnalen en de champignonpuree. Wikkel het blad er goed om heen en sluit het af met een cocktailprikker of eeen stukje touw. Leg de gevulde slabladeren in een pan en doe er dan de Chablis en het citroensap bij. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Serveer het gerecht met sauce blonde. Drink hier Chablis bij.