Komkommers

De auteur van de recepten en site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 kg. komkomers
750 ml. gele azijn
140 gr. suiker
70 gr. geleisuiker
3 kleine laurierblaadjes
10 gekneusde peperkorrels
1 tl. mosterdzaad
1 tl. dille
1 klein Spaanse paper
2 jeneverbessen per pot
6 kruidnagels
1 stukje kaneelstok
1 dikke plak uienringen
evt. zout
Colorant /saffraan voor de kleur

Doe de azijn in een pan met de kruiden, kaneel, laurier, zout en ui. Laat dit mengsel trekken. los de suiker en de geleisuiker op in de kruidenazijn vlak voor dat deze in de potten gaat. Was de komkommers verwijder eventueel de zaadlijst en snij deze in plakken of stukken.Blancheer de komkommer 3 à 4 minuten. Verdeel de komkommer (niet af laten koelen!!!) over de potten en giet er het hete azijn mengesel over. De potten vullen tot de rand!!!

TIP!


Doe de komkommers in een pan en giet er kokend water op. Doe de komkommers in potten en voeg de gezeefde azijn toe. Verdeel de kruiden ect. over de pot(ten), als de komkommer niet onder het azijnmengsel staan, voeg dan wat blancheer/kookvocht van de komkommes toe. Sluit potten en laat ze een week staan.( De potten heet sluiten.) Door de warmte en het afkoelen ontstaat er een vacuum, waardoor de pot(ten) goed afsluiten.