Gelardeerde Ossehaas

De auteur van deze site is op generlei wijze aansprakelijk voor het mislukken van de producten door welke oorzaak dan ook.

RECEPTUUR

WERKWIJZE

1 à 1½ kg. ossehaas

Bearnaissesaus aurore

Lardeer of laat de ossehaas larderen. Zet het vlees 15 min in een voorverwarmde hete oven. Temper de oven tot matig en laat het vlees ± 30 minuten in de oven staan. Snij er dikke plakken van en serveer deze met Bearnaisesaus.

Gevulde aardappelen

Rooster grote geschilde aardappelen ± 3 kwartier in een matige oven. Hol ze daarna uit en vul ze met fijngehakte gebakken champignons of duxelles.

Wortelen en prei in het pannetje.

200 gram winterwortelen
400 gram prei
2 eidooiers
1 dl room

Snij de winterwortelen en de prei in plakjes en kook ze apart van elkaar gaar. Giet ze af en pureer alles.Klop de eidooiers en 1 dl room en roer deze door de puree. Doe het pureemengsel in een schaal en laat ze in de oven goed heet worden.